Economisch

De horeca aan de kust is bezig met een grote kwaliteitsverhoging van hun zaken. Via het kustactieplan is hier 500.000 euro voor vrijgemaakt.1Het probleem van personeelstekort blijft helaas wel een minpunt. Slechts 30-35% van het horecapersoneel aan de kust is Nederlandstalig. Door de weinige reactie op advertenties in Vlaamse kranten worden horecazaken verplicht advertenties te plaatsen in Franstalige kranten.2Ongeveer 8000 mensen van het horecapersoneel aan de kust hebben geen vast contract maar een seizoenscontract. De ervaring die tijdens de zomer wordt opgedaan door de vele werkkrachten gaat tijdens de wintermaanden vaak terug verloren.

Daarom werd in 2006 al een budget van 500.000 euro vrijgemaakt door de Vlaamse regering om werknemers en werkzoekenden in de horeca aan de kust een bijkomende opleiding te geven.3


Vorige
Home

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License

SSL configuration warning

This site has been configured to use only SSL (HTTPS) secure connection. SSL is available only for Pro+ premium accounts.

If you are the master administrator of this site, please either upgrade your account to enable secure access. You can also disable SSL access in the Site Manager for this site.