Besluit

Eén van de grootste kenmerken van de kust is het toerisme die dan ook een belangrijke bron van inkomsten vormt voor de kustbewoners. De hoeveelheid toeristen aan de kust is sterk seizoensgebonden.

Het is een van de drukst bezochte plaatsen in heel België waardoor een hele waaier van verschillende mensen toestroomt: de inwoners zelf, (buitenlandse) toeristen…

Dit kan dan voor problemen zorgen omtrent veiligheid zoals verdwaalde kinderen, zakkenrollers, stranddiefstallen…

Om dit te voorkomen zijn er veiligheidsdiensten zoals redders, politie… die instaan voor de veiligheid van de mensen d.m.v. veiligheidsinstrumenten.

De lokale veiligheidsdiagnostiek, het zonaal veiligheidsplan, de gemeentelijk administratieve sanctie (GAS), cameratoezicht en het kustactieplan zijn zo’n instrumenten en garanderen de veiligheid.

M.b.v. al deze veiligheidsdiensten en instrumenten proberen de kustgemeenten het verblijf aan de kust heel het jaar door, zo aangenaam mogelijk te maken.


Vorige
Home

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License

SSL configuration warning

This site has been configured to use only SSL (HTTPS) secure connection. SSL is available only for Pro+ premium accounts.

If you are the master administrator of this site, please either upgrade your account to enable secure access. You can also disable SSL access in the Site Manager for this site.